Eşti restanţier ? Iată cum poţi lua un împrumut nou ! Tot ce trebuie să ştii despre Biroul de Credit !


Ai un împrumut la o bancă dar nu ştii ce este Biroul de Credit ?

Află că această instituţie primeşte şi înregistrează într-o bază de date informaţii care ar putea să te priveze, în viitor, de posibilitatea contractării altor credite. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoşti!

Ce informaţii sunt raportate la Biroul de Credit ?

La Biroul de Credit sunt raportate şi înregistrate informaţii de natură pozitivă şi negativă referitoare la persoanele fizice care au contractat un credit. Datele negative reprezintă informaţii despre:

– clienţii cu restanţe mai mari de 30 de zile calendaristice;

– clienţii fraudulenţi – persoane care au săvârşit o infracţiune sau contravenţie în relaţia directă cu banca, pentru care s-a emis o hotărâre judecătoarească definitivă şi irevocabilă;

– declaraţii cu inadvertenţe (date neconforme cu realitatea). Băncile transmit Biroului de Credit şi informaţii pozitive. Acestea cuprind date despre toate produsele de credit şi similare utilizate de populaţie (valoarea creditului, sold rămas, rata lunară, durata de rambursare etc), la care nu se înregistrează restanţe la plată.

Decizia de creditare se ia pe baza Raportului de Credit ?

Biroul de Credit nu poate decide acordarea sau neacordarea unui împrumut. Fiecare bancă decide acordarea unui credit.

Eşti restanţier? Cum obţii un nou credit ?

Te afli în baza de date a Biroului de Credit, dar vrei să obţii un nou împrumut? Vă spunem care sunt situaţiile în care ţi se aprobă un alt credit .

De cele mai multe ori, apariţia unei restanţe la Biroul de Credit nu mai permite unei persoane să obţină un împrumut bancar, fiind nevoită să aştepte 4 ani până când informaţia se şterge din baza de date. Sunt însă şi cazuri când persoanele care au avut restanţe au putut, totuşi, obţine un credit.

Contactează-ne şi te ajutăm să obţii un împrumut!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment