Cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credite ?

Majoritatea românilor s-au confruntat până acum cu probleme în Biroul de Credite.

In trecut era destul de greu să aflăm dacă ne mai aflăm sau nu în sistem, însă acum este mai ușor.

Iată cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credit.

Lista cu rău platnici. Cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credit.

Până acum câțiva ani, pentru a afla dacă încă ești în Biroul de Credite, trebuia să trimiți o scrisoare la poștă către Biroul de Credit. Din fericire, în prezent este mult mai ușor, iar acum se poate rezolva totul online.

Pentru început, va trebui să vă faceți cont pe site-ul birouldecredit.ro, cu o adresă de e-mail pe care o folosiți și CNP-ul dumneavoastră. Este foarte ușor și nu durează deloc mult.

Mai apoi, veți primi un cod de confirmare pe telefon. Fiecare persoană este trecută în baza de date a Biroului de Credit cu numărul de telefon declarat la banca de unde a luat creditul.

Există situații în care unii și-au schimbat numărul de telefon, ceea ce înseamnă că nu vor avea acces la sistem în cazul acesta. Pentru a rezolva problema, va trebui să faceți rost de codul de înrolare în Biroul de Credit.

Ce date include Biroul de Credit ?

Decizia de a face mult mai simplă această verificare a venit după ce România a depășit substanțial pragul de 500.000 de restanțieri.

În raportul din Biroul de Credit sunt incluse informații, precum împrumuturile pe care le-ați făcut de-a lungul timpului, restanțele sau întârzierile la plată. Înrolarea în Biroul de Credit vă va ajuta să vedeți situația sumară a tuturor împrumuturilor pe care le-ați făcut, indiferent dacă sunt de la bănci sau ifn-uri.

În lista cu rău platnici sunt incluși cei care au întârziat cu plata ratelor mai mult de o lună de zile. Totodată, verificarea în Biroul de Credit se efectuează de către bănci înainte de a încheia un contract de credit. Procedura este obligatorie pentru a vedea dacă în trecut ați comis infracțiuni bancare sau dacă ați furnizat date false atunci când ați luat un împrumut.

De regulă, persoanele care au comis astfel de fapte ilegale au în Biroul de Credit hotărârea judecătorească respectivă. În lista de rău platnici se poate ajunge și dacă nu ați plătit o asigurare încheiată la bancă sau un leasing. Se iau în considerare toate aceste date, după care se creează un scor automat pentru fiecare solicitant de împrumut.

Ce să faci ca să obții ștergerea din Biroul de Credit?

Dacă ești raportat ca și rău-platnic în Biroul de Credit, dar creditele sunt mai vechi, și nu mai există sumă restantă în momentul de față, te putem ajuta să iei un nou credit. Îți oferim serviciul de stergere din Biroul de Credit.

Pentru VERIFICARE GRATUITĂ și ștergere din Biroul de Credit, completează formularul de AICI