Telefoanele românilor au fost asaltate de mesaje SMS în a doua zi de Paști. Poliţia Română a transmis o avertizare, pe Facebook, în care cere utilizatorilor de telefonie mobilă să nu acceseze un link primit pe sms.

Potrivit specialiștilor, este vorba de un atac cibernetic la scară largă.

„Nu dați click sub nicio formă, pentru că este un virus!

E un atac cibernetic în desfășurare la scară largă, în sensul în care foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj (n.r. mesajul în captura foto) cu un link.

Ștergeți mesajul, este un virus programat să extragă informații sensibile”, a spus Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică.

„Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise.

Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare).

Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, au transmis reprezentanții DNSC.

Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link!

Reamintim!

Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute!

Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

Ce trebuie să faceți dacă ați accesat linkul din mesaje ?

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o „resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, a spus Mădălin Dumitru.

„Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment