Asigurarea PAD reprezintă polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale și, prin legea nr. 260/2008, fiecare proprietar de locuință este obligat să dețină una. Asigurarea PAD împotriva dezastrelor naturale acoperă trei riscuri: cutremur de pământ, alunecări de teren și inundație, provocate de fenomene naturale.

Este necesar să închei o asigurare obligatorie pentru locuință. Poți încheia asigurarea pentru toate clădirile cu destinația de locuință: locuință de serviciu, locuință socială, locuință de intervenție, locuință de necesitate (cazare temporară), locuință de protocol, locuință de vacanță.

Construcțiile care au structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereții exteriori din piatra, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic.

Clădiri de tip A, pentru care suma asigurată este de 100.000 lei

Pentru asigurarea împotriva dezastrelor naturale, din punct de vedere al construcției, locuințele se împart în două categorii:

Cladire cat. A - Casa din caramida si structura de beton
Cladire cat. A - Casa din caramida si structura de beton
Cladire cat. B - Casa din paianta
Cladire cat. B - Casa din paianta
Clădiri de tip B, pentru care suma asigurată este de 50.000 lei

Construcțiile care au pereții exteriori din cărămidă nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic.

Cu toate acestea, atunci când te gândești să achiziționezi o asigurare obligatorie pentru locuința ta, este posibil să întâmpini și alte probleme sau situații neprevăzute. Dacă vrei să îți protejezi locuința pentru alte riscuri suplimentare și la suma asigurată reală, asigurarea PAD se poate suplimenta oricând cu o asigurare facultativă a locuinței cu extra acoperiri.

Optează pentru ceea ce ți se potrivește și ai grijă de căminul tău !

    SOLICITĂ OFERTĂ

    Soluții Financiare – Asistent în Brokeraj – Partener Destine Broker

    Lasă un răspuns

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Post comment